Veel voorkomende vragen

Kan ik nog Fratsen ceedees kopen?

De laatste cd-van-voor-de-reunie-concerten 'Naar Buiten' kun je nog wel eens tegenkomen in platenzaken of op internet. Dit zal ook steeds minder worden. De overige uitgaven zijn zeer waarschijnlijk niet meer te koop via de reguliere handel. Misschien dat je ze op beurzen of rommelmarkten tegenkomt.
Wil je echt heel, heel, heel, heeeel graag weten of er niet ergens nog een single te krijgen is, informeer dan eens via de email bij Maneman himself of breng een bezoek aan de beste platenzaak van Europa: Popeye in Hengelo. Je weet maar nooit wat er nog ligt.

Maar als ik dan zelf ceedees wil branden?

Tja, als jij iemand weet die één van de cd's heeft kun je het natuurlijk altijd aan die persoon vragen. Mij hoef je hier niet om te mailen want ik doe het niet voor je.

Zijn er ook nummers te downloaden?

Op deze website staan enkele nummers die je kunt downloaden. Via de diverse peer-2-peer ruilprogramma's zoals Bittorrent kun je ook regelmatig Fratsen nummers vinden. Anno 2017 kun je Fratsen ook streaming beluisteren via Spotify.

Wat doen de muzikanten tegenwoordig?

André Manuel is samen met Adri Karsenberg (Muts) na het opdoeken van Fraten verder gegaan met de band Krang. Deze band had een meer serieuze en experimentele inslag en is na een aantal jaren veelvuldig spelen in 2004 opgeheven. Later toert André met respectievelijk De Ketterse Fanfare en Dancing Dollekamp door het land, en is als solo artiest en in diverse duo/trio/gelegenheids combinaties op de podia te vinden. Ook is hij regelmatig te zien in het theater met zijn cabaretvoorstellingen.
Adri is als beeldend kunstenaar aktief, speelde in de band Kings of Oblivion en is onderdeel van de groep Dancing Dollekamp.
Roeland was regelmatig op de podia te vinden met de formatie Can of Be en later met de Haagse band Vuigtuig. Solo speelt Roeland piano, traporgel, zingt en draagt voor. Daanaast geeft hij workshops op het gebied van zang en theater.
Frix heeft lange tijd ergens in zuid europa een leven opgebouwd en is anno 2014 weer in het tukkerse land gaan wonen.

Die reunie, hoe zat dat ook weer?

In december 2009 en januari 2010 heeft Fratsen drie benefietoptredens gegeven in het Hengelose poppodium Metropool. Deze concerten zijn op touw gezet om geld in te zamelen voor hun voormalig tourmanager Uli Mook die aan MS lijdt. Informatie over deze optredens staat nog op de speciale reunie pagina.
Op vrijdag 6 september 2013 was er een nieuw reunieconcert tijdens de viering van het 40 jaar Jeugdsoos Why Don'tcha, in de volksmond ook bekend als het Pand van Janna.

Is dit de offciele site van de band?

Nee.

Post-super-scriptum

Deze faq druppelt hopeloos achter de feiten aan. Verwacht daarnaast ook niet veel updates op deze wunderbare webtek.